Тумблери

Предимства при тумблиране с оборудването и технологията на Metalquimia

Интелигентен и хигиеничен дизайн „Signature Edition”

Тумблери

Характеристики:

Истинско удоволствие е да Ви информираме, че METALQUIMIA, и по-специално новата линия “METALQUIMIA Signature”, съставена от инжектор MOVIPLUS 4.0, тумблер TURBOMEAT 4.0 и автоматична пълначна машина на цели мускулни групи TWINVAC 4.0, е победител в НАГРАДА RED DOT ЗА ИНДУСТРИАЛЕН ДИЗАЙН 2019 (вижте https://www.red-dot.org/).

RED DOT DESIGN AWARD е изключително престижна награда в международния дизайн, която награждава не само за иновативен дизайн, но и за съвършенство, качество, производителност и ергономичност. Наградата се предоставя от Zentrum Nordheim Westfalen в Есен, Германия и има няколко различни категории: продуктов дизайн, дизайнерски агенции и дизайнерски концепции. От 1955 г. дизайнери и производители от цял ​​свят представят най-добрите си дизайни. Печелившите проекти са изложени в музея Red Dot в бившата въглищна мина Zollverein.

По думите на Жозеп Лагарес, изпълнителен директор на METALQUIMIA, „много е важно да се замислим върху значението на НАГРАДАТА RED DOT ЗА НАЙ-ДОБЪР ИНДУСТРИАЛЕН ДИЗАЙН, тъй като тя се счита за „Нобелова награда“ за дизайн и следователно ще ни помогне да позиционираме както марката METALQUIMIA като цяло, така и печелившите модели в частност, в други сектори, които нямат нищо общо с нашия, като по този начин предоставяме допълнителна добавена стойност на всички наши клиенти и потребители.“

Основни предимства:

  • Total 4.0 Connectivity: пълна проследяемост на процеса
  • Турбо-масажен ефект: намаляване до 50% от времето за тумблиране
  • Турбо-масажен ефект: несравнимо качество и рандеман на слайсирани продукти
  • Универсална гъвкавост: осигурява работа с всички видове меса и с много високи рандемани.
  • Интелигентен и хигиеничен дизайн: Signature Edition

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

Висока скорост на тумблиране, много по-кратко време за обработка

Тумблери

Характеристики:

Процесът TURBOMEAT® се характеризира с ускорен интензивен масаж, който прави възможно ускоряването на процеса на тумблиране и зреене на варени месни продукти, което води до значително по-кратко време за обработка (до 50% намаляване на общото време за тумблиране) и осигурява гъвкавост, подобрени технологични и органолептични качества на крайния продукт.

Технологията TURBOMEAT® включва краткотрайни процеси, с намалено време на зреене и е специално разработена за производство на варени месни продукти със среден, висок и много висок рандеман. TURBOMEAT® значително повишава производителността, като същевременно осигурява перфектна визия на крайния продукт.

Основни предимства:

  • Регулируем процес на тумблиране от нежен до енергичен до агресивен масаж.
  • Напълно хидравлична система за задвижване и технологична опростеност на всички компоненти за максимална оперативност и минимална поддръжка.
  • Променлива скорост на барабана между 5 и 18 rpm.
  • Онлайн контрол на температурата на зреене на месото.
  • Оборудван с автоматично охлаждане.
  • Зареждане чрез засмукване или повдигане.
  • Огледално полирано вътрешно покритие за максимално лесно почистване.
  • Изключителна система за максимален наклон на барабана улесняваща бързото изпразване, предотвратявайки образуването на пяна.
  • Вакуумна верига, която осигурява силен всмукателен поток при високи вакуумни скорости.
  • Автоматични цикли на накланяне.
  • Регулируеми цикли на тумблиране за всеки тип продукт с пълен контрол на параметрите на обработка и поддръжка.

 

 

Производствен капацитет/ден

Капацитет/партида

Turbomeat PX-500

4,500 кг/ден

500 кг

Turbomeat 1X PLUS

10,800 кг/ден

1200 кг

Turbomeat 2X

16,200 кг/ден

1800 кг

Turbomeat 3X

24,300 кг/ден

2700 кг

Turbomeat 4X

32,400 кг/ден

3600 кг

Turbomeat 5X

40,500 кг/ден

4500 кг

Turbomeat 6X

48,600 кг/ден

5400 кг

Turbomeat 7X

50,400 кг/ден

6300 кг

Turbomeat 8X

57,600 кг/ден

7200 кг

Turbomeat 9X

64,800 кг/ден

8100 кг

Turbomeat 10X

72,000 кг/ден

9000 кг

 

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

Автоматични вакуумни тумблери, оборудвани с охлаждащ кожух

Тумблери

Характеристики:

Автоматичните вакуумни тумблери THERMOMAT са оборудвани с гъвкава система за тумблиране, която осигурява по-високо качество и повишен рандеман на всякакъв вид месни продукти.

Улеснява дифузията и клетъчното усвояване на инжектираната саламура, извлича миофибриларните протеини, хомогенизирайки месото, без да разрушава морфологията, и намалява загубата при термична обработка.

Основни предимства:

  • Подобрена инжекционна дифузия и клетъчна абсорбция
  • Подредени и прецизно контролирани процеси за зреене
  • Екстракция на миофибриларни протеини, без разрушаване на морфологията
  • Намаляване на загубите при термична обработка
  • Различни програмируеми цикли на тумблиране
  • Автоматични цикли на накланяне
  • Максимален наклон на барабана за бързо изваждане на суровината
  • Регулируем процес на тумблиране, от много нежен до енергичен
  • Напълно хидравлична система за задвижване и технологична опростеност на всички компоненти за максимална оперативност и минимална поддръжка
  • Променлива скорост на барабана
  • Онлайн контрол на температурата на зреене на месото
  • Оборудван с автоматично охлаждане
  • Зареждане чрез засмукване или повдигане
  • Огледално полирано вътрешно покритие за максимално лесно почистване.
  • Изключителната система за максимален наклон на барабана улеснява бързото изваждане на суровината, предотвратява образуването на пяна
  • Вакуумна верига (от помпа до барабан), която осигурява силен смукателен поток при високи вакуумни скорости
  • Автоматични цикли на накланяне
  • Програмируеми цикли на тумблиране за всеки тип продукт с пълен контрол на параметрите на обработка

 

Производствен капацитет/ден

Капацитет/партида

Thermomat 1X Plus-E

7,200 кг/ден

1200 кг

Thermomat 2X-E

10,800 кг/ден

1800 кг

Thermomat 3X-E

16,200 кг/ден

2700 кг

Thermomat 4Х

21,600 кг/ден

3600 кг

Thermomat 5Х

27,000 кг/ден

4500 кг

Thermomat 6Х

32,400 кг/ден

5400 кг

Thermomat 7Х

37,800 кг/ден

6300 кг

Thermomat 8Х

43,200 кг/ден

7200 кг

Thermomat 9Х

48,600 кг/ден

8100 кг

Thermomat 10Х

54,000 кг/ден

9000 кг

 

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

Много нежен и много гъвкав масаж, осигуряващ мариноване на много деликатни меса с отлично задържане.

Тумблери

Характеристики:

Тумблерите MARINATOR са оборудвани с много нежна тумблираща система с висока експлоатационна гъвкавост, осигуряваща мариноване на много деликатни меса с оптимално разпределение и много ефективно проникване/абсорбиране на марината в мускула на месото. Силно се препоръчва за онези процеси на мариноване, при които мариноването чрез инжектиране не се препоръчва поради специалните характеристики на суровината (размер, крехкост и т.н. …).

Тумблерър MARINATOR също така е разработен да маринова широка гама от продукти с кост/без кост, от свинско, говеждо, птиче месо или морски дарове. Благодарение на иновативния си дизайн на преградата, той се е доказал високо ефективен за процесите на овкусяване  (течни маринати, аромати, подправки и др.), паниране, опушване, рехидратиране и/или криогенно замразяване на месо и хранителни продукти.

Основни предимства:

  • Напълно електрическа система за задвижване и технологична опростеност на всички компоненти за максимална оперативност и минимална поддръжка.
  • Променлива скорост на барабана.
  • Онлайн контрол на температурата на зреене на месото.
  • Оборудван с автоматично охлаждане.
  • Автоматичен контрол на нивото на вакуум.
  • Зареждане чрез всмукване или с повдигане.
  • Огледално полирано вътрешно покритие за максимално лесно почистване.
  • Уникална система за максимално накланяне на барабана улеснява бързото изпразване
  • Регулируеми цикли на масажиране и накланяне за всеки тип продукт с пълен контрол на всички параметри на процеса.

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.