Системи за приготвяне на саламура

Големи предимства при приготвянето на саламура с оборудването и технологията на Metalquimia

Предназначен за бързо и ефективно приготвяне на всякакъв вид саламура.

Системи за приготвяне на саламура

Незаменимо допълнение към системите за приготвяне на саламура BRINMIX за гъсти саламура, съдържащи протеини, нишестета или карагенани.

Характеристики:

Приставката MOLISTICK е предназначена за бързо и ефективно приготвяне на всякакъв вид саламура, като е особено подходяща за приготвяне на саламура с висок вискозитет.

Благодарение на специалния дизайн на своя високоскоростен статор и раздробяващ ротор, MOLISTICK съчетава действията на раздробяване, диспергиране и смесване. Накрайникът, наподобяващ мелница, е проектиран да работи потопен в саламурата, произвежда турбулентен аксиален поток, който осигурява потапяне в течността на леки съставки като карагенани, които са принудени да преминат през челюстите чрез радиален поток, който разгражда тези съставки , улеснявайки тяхното разтваряне или суспендиране.

Този ефект е особено полезен при работа с карагенани, които достигат максималната си степен на ефективност, без да причиняват запушвания във филтриращите системи на инжекторите. MOLISTICK се представя най-добре при работа в четириъгълни резервоари от 1000 литра, но може да се използва и в резервоари с други размери.

Основни предимства:

 • Челюстна мелница
 • Минимално разстояние между ротора и статора
 • Работи чрез флуидно потапяне
 • Турбулентен аксиален поток
 • Раздробяване радиален поток

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

По-малко време за подготовка: по-голяма производителност.

Системи за приготвяне на саламура

Технология на смесване BRINMIX: оптимална хомогенност, по-малко пяна

Характеристики:

Системите за приготвяне на саламура BRINMIX осигуряват бързо, контролирано и ефективно приготвяне на всякакъв вид саламура.

BRINMIX се предлага в 4 различни модела за приготвяне на партиди саламура до 500, 1000, 1500 и 2000 литра. При поискване могат да се изработят модели за по-големи партиди.

Неговата ергономична система за добавяне на съставки посредством засмукване чрез вентури технология и рециркулационна помпа с голям дебит осигурява създаването на силна турбулентност на течността, което води до бързо разтваряне на саламурата.

По избор уредът може да бъде оборудван с приставка MOLISTICK, незаменим елемент за получаване на максимална производителност.

В комбинация с охлаждащи резервоари за съхранение, BRINMIX осигурява създаването на цялостни инсталации за подготовка и съхранение на саламура с опционален сензорен екран, който осигурява графичен контрол на потока на саламура между резервоарите и от резервоарите към инжектора.

Основни предимства:

 • Конусен резервоар с решетка за предпазване от чужди тела, който може да бъде оборудван с допълнителна иновативна система за автоматично заключване във входния клапан за съставки, който се задейства, когато резервоар е празен, като по този начин минимизира образуването на пяна
 • Цилиндричен подготвителен резервоар с капак, приставка MOLISTICK и полусферично дъно
 • Опционен изолиран охлаждащ кожух с автоматичен контрол на температурата, свързан към охладителна централа или към допълнителен охладителен модул
 • Опционална система от автоматични клапани за разпределение на саламура към инжектора, допълнителни резервоари за акумулиране на саламура, необходима в производствената линия
 • Допълнителен сензорен екран за контрол на температурата, време за смесване, графичен контрол на потока на саламура между резервоарите и към инжектора
 • Максимална лекота на почистване и хигиенизиране с хигиенни връзки във всички елементи и опционални CIP дюзи за почистване на резервоарите

Системата може да бъде снабдена с охладителна приставка BRINTHERM, за охлаждане на водата, като по този начин да се предотвратява навлизането на лед в резервоара за охлаждане/поддържане на желаната температура на саламура. Устройството BRINTHERM може също да се доставя за понижаване и поддържане на температурата на саламура в модула Brinmix или в резервоарите за съхранение, в зависимост от конфигурацията на инсталацията, за да подава саламура при желаната температура или към филтъра на инжектора, или към който и да е друга точка, необходима в производствената линия.

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.