Машини

Големи предимства при инжектиране чрез спрей ефект с оборудването и технологията на Metalquimia

Равномерно разпределение на саламура и максимална прецизност на впръскване

Инжектори

Характеристики

Спрей инжекторите MOVISTICK инжектират саламура, впръскайки при постоянно налягане през множество дупки, във всякакъв вид месо без/с кост (свинско, говеждо, птиче месо и т.н.), постигайки равномерно разпределение на саламурата без „мъртви зони“. Напълно хидравличен самоуправляващ се инжектор, включително помпа за саламура, с независими филтриращи системи или автоматичен самопочистващ се филтър (24-часова работа без прекъсване).

Основни предимства

  • Широк диапазон от скорости на инжектиране
  • Минимални загуби на саламура
  • По-добро разпределение на саламура
  • Максимална прецизност на инжектиране
  • Регулируемо инжектиране
  • Инжектиране на неразтворими съставки
  • Сменяеми игли, в зависимост от вида на месото
  • За инжектиране без кост (CR модели) / инжекция без кост
  • Опционална глава за тендериране, в зависимост от модела
  • По-висок краен рандеман
  • Авангарден дизайн за оптимална хигиена и безопасност на храните

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

Модели (стандартни характеристики)

Инжекционни точки Инжектиране 25% Инжектиране 45% Инжектиране 70% Инжектиране 100%
Movistick 30 PC 440 2200 кг/ч 1800 кг/ч 1000 кг/ч
Movistick 60 PC 700 3300 кг/ч 2700 кг/ч 1500 кг/ч
Movistick 30 PC Duplex 880 3200 кг/ч 2800 кг/ч 1400 кг/ч 1000 кг/ч
Movistick 60 PC Duplex 1400 4800 кг/ч 4000 кг/ч 2200 кг/ч 1600 кг/ч
Movistick 120/3000 952 7200 кг/ч 5100 кг/ч 2800 кг/ч
Movistick 4000 1656 21000 кг/ч 18000 кг/ч 3500 кг/ч
Movistick 3000 Duplex 1904 8000 кг/ч 5500 кг/ч 3800 кг/ч 3200 кг/ч
Movistick 4500 Duplex 2024 10500 кг/ч 7500 кг/ч 5000 кг/ч 4000 кг/ч
Movistick 5500 Duplex 3312 19000 кг/ч 15000 кг/ч 9000 кг/ч 7500 кг/ч
Movistick 120/3000 CR 882 6800 кг/ч 5000 кг/ч 2800 кг/ч
Movistick 3000 CR 1764 7800 кг/ч 5700 кг/ч 3600 кг/ч 3000 кг/ч
Movistick 4000 CR 2088 9500 кг/ч 6700 кг/ч 3600 кг/ч
Movistick 4500 CR 2436 10000 кг/ч 7200 кг/ч 4600 кг/ч 3800 кг/ч
Movistick 5500 CR 4176 11000 кг/ч 9000 кг/ч 7000 кг/ч
Movistick 7500 CR 5328 22000 кг/ч 18000 кг/ч 13000 кг/ч

MOVISTICK TRIPLEX е самоуправляващият се хидравличен инжектор, който включва до 3 инжекционни глави.

Инжектори

Характеристики:

Без съмнение, най-мощният инжектор оборудван с тройна хидравлична бутална помпа, осигурява най-високите нива на производителност на пазара и най-висок краен рандеман с максимална прецизност на инжектиране, получавайки оптимално разпределение на саламура и еднородност на цвета, като по този начин отговаря на взискателните експоненциални предизвикателства на месната индустрия на бъдещето.

Уникалният дизайн на главите позволява инжектиране на продукти с напредване на лентата до 120 mm, което води до висок производствен капацитет.

Основни предимства:

  • Регулируема скорост на инжектиране от 15 до 150% на едно минаване в зависимост от вида на месото.
  • Равномерно разпределение на саламура без мъртви зони.
  • Инжектиране на неразтворими съставки.
  • Минимални загуби на саламура.
  • Допълнителен автоматичен самопочистващ се филтър, специално проектиран да работи 24 часа без прекъсване с всички видове саламура.
  • За инжектиране без кост (CR модели) / инжекция без кост.
  • Напълно хидравлична самопилотирана работа, включително помпи за саламура.
  • Три алтернативни иглени глави за експоненциално инжектиране.
  • Глави с двоен режим: работа с тройна или двойна глава.
  • Устройство за регулиране на налягането на впръскване.
  • Разделяне между главите, оптимизирано за големи парчета.
  • Регулируемо подаване на конвейер.
  • Независим фиксатор за всяка група игли.
  • Пълно използване на саламурата.
  • Максимална лекота на поддръжка, почистване и хигиена.

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

Инжекционни точки Инжектиране 25% Инжектиране 70% Инжектиране 100% Инжектиране 160%
Movistick Triplex 3000 2856 8500 кг/ч 11000 кг/ч 10500 кг/ч 5000 кг/ч
Movistick Triplex 4500 3036 11000 кг/ч 14500 кг/ч 14000 кг/ч 6500 кг/ч
Movistick Triplex 5500 4968 21000 кг/ч 27000 кг/ч 26000 кг/ч 12000 кг/ч
Movistick Triplex 3000 CR 2646 7500 кг/ч 10000 кг/ч 9500 кг/ч 4500 кг/ч
Movistick Triplex 4500 CR 3654 9500 кг/ч 13000 кг/ч 12500 кг/ч 6000 кг/ч

Отлични качества и иновативен дизайн

Инжектори

Характеристики:

Истинско удоволствие е да Ви информираме, че METALQUIMIA, и по-специално новата линия “METALQUIMIA Signature”, съставена от инжектор MOVIPLUS 4.0, тумблер TURBOMEAT 4.0 и автоматична пълначна машина на цели мускулни групи TWINVAC 4.0, е победител в НАГРАДА RED DOT ЗА ИНДУСТРИАЛЕН ДИЗАЙН 2019 (вижте https://www.red-dot.org/).

RED DOT DESIGN AWARD е изключително престижна награда в международния дизайн, която награждава не само за иновативен дизайн, но и за съвършенство, качество, производителност и ергономичност. Наградата се предоставя от Zentrum Nordheim Westfalen в Есен, Германия и има няколко различни категории: продуктов дизайн, дизайнерски агенции и дизайнерски концепции. От 1955 г. дизайнери и производители от цял ​​свят представят най-добрите си дизайни. Печелившите проекти са изложени в музея Red Dot в бившата въглищна мина Zollverein.

По думите на Жозеп Лагарес, изпълнителен директор на METALQUIMIA, „много е важно да се замислим върху значението на НАГРАДАТА RED DOT ЗА НАЙ-ДОБЪР ИНДУСТРИАЛЕН ДИЗАЙН, тъй като тя се счита за „Нобелова награда“ за дизайн и следователно ще ни помогне да позиционираме както марката METALQUIMIA като цяло, така и печелившите модели в частност, в други сектори, които нямат нищо общо с нашия, като по този начин предоставяме допълнителна добавена стойност на всички наши клиенти и потребители.“

Основни предимства:

  • Total 4.0 Connectivity: Пълна проследяемост
  • Саморегулираща се инжекционна система: несравнима прецизност
  • Технология SPRAYPLUS®: перфектно разпределение на саламура
  • Увеличаване на работните цикли: по-висока производителност
  • Интелигентен и хигиеничен дизайн: Signature Edition

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

Новата версия MOVIPLUS 4.0 е специално разработена за индустрията на бъдещето

Инжектори

Характеристики:

Новата версия MOVIPLUS 4.0 включва интелигентна система за инжектиране, която осигурява ефектно разпределение на саламурата и равномерен цвят, най-голяма гъвкавост в процентите на инжектиране, минимални загуби от изтичане, най-висока производителност на пазара и най-високи крайни рандемани с максимална прецизност на инжектиране.

Саламурата се инжектира чрез впъскване при постоянно налягане, във всякакъв вид месо с/без кост (свинско, говеждо, птиче и т.н.).

Инжектирането се регулира от 10 до 100% на едно минаване, в зависимост от модела и вида на месото.

Опционална глава за тендериране, прикрепена след втората глава за инжектиране (първата глава в моделите PLUS 120/3000 и PLUS 4000) и синхронизирана със същата глава с възможност за адаптиране на различни видове ножове.

Допълнителен автоматичен самопочистващ се филтър, специално проектиран да работи 24 часа без прекъсване с всички видове саламура.

Основни предимства:

  • Електрохидравлична работа със сензорен дисплей.
  • Увеличени работни цикли = по-голяма производителност.
  • Устройство за избор на инжекционен процес: единична или двойна глава *
  • Оптимизирано разделяне между главите за диференциално впръскване.
  • Регулируема тендерираща глава за максимално извличане на протеини.
  • Устройство за регулиране на налягането при впръскване чрез спрей ефект.
  • Технология SPRAYPLUS® за оптимизиране на разпределението (опция).
  • Система НАГОРЕ И НАДОЛУ за продукти с кожа (по избор).
  • За инжектиране с кост (CR модели) / без кост.
  • Лесно изваждане на иглите за контрол, почистване и хигиена.
  • Напълно авангарден дизайн за оптимална хигиена и безопасност на храните.

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

  Инжекционни точки Инжектиране 25% Инжектиране 45% Инжектиране 70% Инжектиране 100%
Movistick v4.0 120/3000 952 7000 кг/ч 5800 кг/ч 3000 кг/ч
Movistick v4.0 3000 1904 7800 кг/ч 6300 кг/ч 3800 кг/ч 3200 кг/ч
Movistick v4.0 4000 1656 17000 кг/ч 15000 кг/ч 5000 кг/ч
Movistick v4.0 4500 2024 9500 кг/ч 8000 кг/ч 5200 кг/ч 4000 кг/ч
Movistick v4.0 5500 3312 19500 кг/ч 16000 кг/ч 10000 кг/ч 8000 кг/ч
Movistick v4.0 120/3000 CR 882 6000 кг/ч 5000 кг/ч 2800 кг/ч
Movistick v4.0 3000 CR 1764 7800 кг/ч 5700 кг/ч 3600 кг/ч 3000 кг/ч
Movistick v4.0 4000 CR 2088 9500 кг/ч 6700 кг/ч 3600 кг/ч
Movistick v4.0 4500 CR 2436 10000 кг/ч 7200 кг/ч 4600 кг/ч 3800 кг/ч
Movistick v4.0 5500 CR 4176 11000 кг/ч 9000 кг/ч 7000 кг/ч
Movistick v4.0 7500 CR 5328 22000 кг/ч 18000 кг/ч 13000 кг/ч

Специално проектиран за инжектиране чрез спрей ефект на месо с кост/без кост (свинско, говеждо, птиче месо, цели птици).

Инжектори

Характеристики:

Специално разработен за инжектиране на месо с кост/без кост (свинско, говеждо, цели птици), инжекторите AUVISTICK осигуряват инжектиране на всякакъв вид саламура, с оптимално разпределение, без мъртви зони, минимална загуба на саламура (повишен рандеман) и при пълно зачитане на мускулната морфология и текстура на суровината.

Основни предимства:

  • Автоматични програми, адаптивни към всички видове продукти
  • Регулируемо инжектиране
  • Автоматично филтриране на саламура
  • Максимална лекота на монтаж/демонтаж, почистване и хигиена.
  • Конвейерната лента лесно се разглобява за почистване
  • Допълнителна удължена конвейерна лента в края на захранването, за да позволи ръчно поставяне на парчета месо
  • Технологична опростеност на всички компоненти
  • Минимална поддръжка

 

 

Инжекционни точки

Auvistick plus 130

910

Auvistick plus 130/6000

910

Auvistick plus 260

1820

Auvistick plus 260/6000

1820

Auvistick 360

2548

Auvistick 360/6000

2548

Auvistick 900 HP

4914

Auvistick 900/6000 HP

4914

 

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

По-висока скорост на инжектиране и по-голяма производителност

Инжектори

Характеристики:

Новите инжектори MULTIPLUS се препоръчват специално за мариноване на нископрофилно прясно месо (пилешки части, бекон и др.), с широк набор от нови функции за оптимално спестяване на разходи и функционалност на линията за мариноване, осигуряващи по-голяма прецизност на инжектиране, по-малко загуба при изтичане (по-добро задържане), липса на следи от игли, както и най-високо качество и консистенция в крайния продукт.

MULTIPLUS e oборудван с глава за инжектиране с много висока плътност на иглите, управлявана от автоматично регулиращо устройство. Новият MULTIPLUS осигурява по-висока скорост на инжектиране и по-голяма производителност, включвайки лесно сменяема иглена пластина за инжектиране, сензор за ниво на месото за оптимална производителност и прецизност, със специален акцент върху ергономичната, хигиеничната и безопасна работа. MULTIPLUS също така включва нови възможности за управление и работа, които гарантират постоянно мариноване с несравнимо качество през целия ден.

Основни предимства:

  • Лесно разглобяване на конвейерната лента за почистване.
  • Допълнителна удължена конвейерна лента в края на захранването, за да позволи ръчно поставяне на парчета месо
  • Опционални разделители на входните и изходните зони за улесняване на подравняването на частите.
  • Резервоар за саламура с автоматичен филтър.
  • Пълно използване на цялата саламура.
  • Максимална лекота на поддръжка, почистване и хигиена.

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.

Инжектиране чрез спрей ефект на бекон без кост за постигане на оптимален рандеман

Инжектори

Харектеристики:

BACON INJECTOR  е оборудван с инжекционна глава с много висока плътност на иглите, управлявана от автоматично регулиращо устройство в областта на инжектиране. Опционална глава за тендериране, сглобена след инжекционната глава и хидравлично синхронизирана. Може да бъде снабден с различни видове тендериращи ножове. Допълнителен автоматичен самопочистващ се филтър, специално проектиран да работи 24 часа нон-стоп с всички видове саламура.

Основни предимства:

  • Total 4.0 Connectivity: инжектиране при пълна проследяемост.
  • Хибриден дизайн MULTIPLUS & MOVIPLUS: максимална прецизност на инжектиране.
  • До 1936 точки на инжектиране: оптимално разпределение.
  • Минимална загуба на изтичане: максимален рандеман.
  • Супер висока производителност, ненадмината на пазара.
  • Автоматично регулиране на налягането на главата: минимизиране на джобове със саламура.
  • Вграден тендер (по избор): минимизиране на джобове със саламура.
  • Изключително лесно изваждане на иглите за контрол, почистване и хигиена.
  • Напълно авангарден дизайн за оптимална хигиена и безопасност на храните.
  • Налични различни модели: за всякакви производствени нужди.

 

 

Инжекционни точки

Инжектиране 20%

Bacon Injector

1936

20/22 парчета/минута

 

За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.