Големи предимства при инжектиране чрез спрей ефект с оборудването и технологията на Metalquimia
MOVISTICK CLASSIC
Равномерно разпределение на саламура и максимална прецизност на впръскване
Характеристики
Спрей инжекторите MOVISTICK инжектират саламура, впръскайки при постоянно налягане през множество дупки, във всякакъв вид месо без/с кост (свинско, говеждо, птиче месо и т.н.), постигайки равномерно разпределение на саламурата без „мъртви зони“. Напълно хидравличен самоуправляващ се инжектор, включително помпа за саламура, с независими филтриращи системи или автоматичен самопочистващ се филтър (24-часова работа без прекъсване).
Основни предимства
- Широк диапазон от скорости на инжектиране
- Минимални загуби на саламура
- По-добро разпределение на саламура
- Максимална прецизност на инжектиране
- Регулируемо инжектиране
- Инжектиране на неразтворими съставки
- Сменяеми игли, в зависимост от вида на месото
- За инжектиране без кост (CR модели) / инжекция без кост
- Опционална глава за тендериране, в зависимост от модела
- По-висок краен рандеман
- Авангарден дизайн за оптимална хигиена и безопасност на храните
За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.
Модели (стандартни характеристики)
Инжекционни точки | Инжектиране 25% | Инжектиране 45% | Инжектиране 70% | Инжектиране 100% | |
Movistick 30 PC | 440 | 2200 кг/ч | 1800 кг/ч | 1000 кг/ч | – |
Movistick 60 PC | 700 | 3300 кг/ч | 2700 кг/ч | 1500 кг/ч | – |
Movistick 30 PC Duplex | 880 | 3200 кг/ч | 2800 кг/ч | 1400 кг/ч | 1000 кг/ч |
Movistick 60 PC Duplex | 1400 | 4800 кг/ч | 4000 кг/ч | 2200 кг/ч | 1600 кг/ч |
Movistick 120/3000 | 952 | 7200 кг/ч | 5100 кг/ч | 2800 кг/ч | |
Movistick 4000 | 1656 | 21000 кг/ч | 18000 кг/ч | 3500 кг/ч | |
Movistick 3000 Duplex | 1904 | 8000 кг/ч | 5500 кг/ч | 3800 кг/ч | 3200 кг/ч |
Movistick 4500 Duplex | 2024 | 10500 кг/ч | 7500 кг/ч | 5000 кг/ч | 4000 кг/ч |
Movistick 5500 Duplex | 3312 | 19000 кг/ч | 15000 кг/ч | 9000 кг/ч | 7500 кг/ч |
Movistick 120/3000 CR | 882 | 6800 кг/ч | 5000 кг/ч | 2800 кг/ч | |
Movistick 3000 CR | 1764 | 7800 кг/ч | 5700 кг/ч | 3600 кг/ч | 3000 кг/ч |
Movistick 4000 CR | 2088 | 9500 кг/ч | 6700 кг/ч | 3600 кг/ч | |
Movistick 4500 CR | 2436 | 10000 кг/ч | 7200 кг/ч | 4600 кг/ч | 3800 кг/ч |
Movistick 5500 CR | 4176 | – | 11000 кг/ч | 9000 кг/ч | 7000 кг/ч |
Movistick 7500 CR | 5328 | – | 22000 кг/ч | 18000 кг/ч | 13000 кг/ч |
MOVISTICK TRIPLEX
MOVISTICK TRIPLEX е самоуправляващият се хидравличен инжектор, който включва до 3 инжекционни глави.
Характеристики:
Без съмнение, най-мощният инжектор оборудван с тройна хидравлична бутална помпа, осигурява най-високите нива на производителност на пазара и най-висок краен рандеман с максимална прецизност на инжектиране, получавайки оптимално разпределение на саламура и еднородност на цвета, като по този начин отговаря на взискателните експоненциални предизвикателства на месната индустрия на бъдещето.
Уникалният дизайн на главите позволява инжектиране на продукти с напредване на лентата до 120 mm, което води до висок производствен капацитет.
Основни предимства:
- Регулируема скорост на инжектиране от 15 до 150% на едно минаване в зависимост от вида на месото.
- Равномерно разпределение на саламура без мъртви зони.
- Инжектиране на неразтворими съставки.
- Минимални загуби на саламура.
- Допълнителен автоматичен самопочистващ се филтър, специално проектиран да работи 24 часа без прекъсване с всички видове саламура.
- За инжектиране без кост (CR модели) / инжекция без кост.
- Напълно хидравлична самопилотирана работа, включително помпи за саламура.
- Три алтернативни иглени глави за експоненциално инжектиране.
- Глави с двоен режим: работа с тройна или двойна глава.
- Устройство за регулиране на налягането на впръскване.
- Разделяне между главите, оптимизирано за големи парчета.
- Регулируемо подаване на конвейер.
- Независим фиксатор за всяка група игли.
- Пълно използване на саламурата.
- Максимална лекота на поддръжка, почистване и хигиена.
За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.
Инжекционни точки | Инжектиране 25% | Инжектиране 70% | Инжектиране 100% | Инжектиране 160% | |
Movistick Triplex 3000 | 2856 | 8500 кг/ч | 11000 кг/ч | 10500 кг/ч | 5000 кг/ч |
Movistick Triplex 4500 | 3036 | 11000 кг/ч | 14500 кг/ч | 14000 кг/ч | 6500 кг/ч |
Movistick Triplex 5500 | 4968 | 21000 кг/ч | 27000 кг/ч | 26000 кг/ч | 12000 кг/ч |
Movistick Triplex 3000 CR | 2646 | 7500 кг/ч | 10000 кг/ч | 9500 кг/ч | 4500 кг/ч |
Movistick Triplex 4500 CR | 3654 | 9500 кг/ч | 13000 кг/ч | 12500 кг/ч | 6000 кг/ч |
MOVISTICK PLUS 4.0 SIGNATURE EDITION
Отлични качества и иновативен дизайн
Характеристики:
Истинско удоволствие е да Ви информираме, че METALQUIMIA, и по-специално новата линия “METALQUIMIA Signature”, съставена от инжектор MOVIPLUS 4.0, тумблер TURBOMEAT 4.0 и автоматична пълначна машина на цели мускулни групи TWINVAC 4.0, е победител в НАГРАДА RED DOT ЗА ИНДУСТРИАЛЕН ДИЗАЙН 2019 (вижте https://www.red-dot.org/).
RED DOT DESIGN AWARD е изключително престижна награда в международния дизайн, която награждава не само за иновативен дизайн, но и за съвършенство, качество, производителност и ергономичност. Наградата се предоставя от Zentrum Nordheim Westfalen в Есен, Германия и има няколко различни категории: продуктов дизайн, дизайнерски агенции и дизайнерски концепции. От 1955 г. дизайнери и производители от цял свят представят най-добрите си дизайни. Печелившите проекти са изложени в музея Red Dot в бившата въглищна мина Zollverein.
По думите на Жозеп Лагарес, изпълнителен директор на METALQUIMIA, „много е важно да се замислим върху значението на НАГРАДАТА RED DOT ЗА НАЙ-ДОБЪР ИНДУСТРИАЛЕН ДИЗАЙН, тъй като тя се счита за „Нобелова награда“ за дизайн и следователно ще ни помогне да позиционираме както марката METALQUIMIA като цяло, така и печелившите модели в частност, в други сектори, които нямат нищо общо с нашия, като по този начин предоставяме допълнителна добавена стойност на всички наши клиенти и потребители.“
Основни предимства:
- Total 4.0 Connectivity: Пълна проследяемост
- Саморегулираща се инжекционна система: несравнима прецизност
- Технология SPRAYPLUS®: перфектно разпределение на саламура
- Увеличаване на работните цикли: по-висока производителност
- Интелигентен и хигиеничен дизайн: Signature Edition
За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.
MOVISTICK PLUS 4.0
Новата версия MOVIPLUS 4.0 е специално разработена за индустрията на бъдещето
Характеристики:
Новата версия MOVIPLUS 4.0 включва интелигентна система за инжектиране, която осигурява ефектно разпределение на саламурата и равномерен цвят, най-голяма гъвкавост в процентите на инжектиране, минимални загуби от изтичане, най-висока производителност на пазара и най-високи крайни рандемани с максимална прецизност на инжектиране.
Саламурата се инжектира чрез впъскване при постоянно налягане, във всякакъв вид месо с/без кост (свинско, говеждо, птиче и т.н.).
Инжектирането се регулира от 10 до 100% на едно минаване, в зависимост от модела и вида на месото.
Опционална глава за тендериране, прикрепена след втората глава за инжектиране (първата глава в моделите PLUS 120/3000 и PLUS 4000) и синхронизирана със същата глава с възможност за адаптиране на различни видове ножове.
Допълнителен автоматичен самопочистващ се филтър, специално проектиран да работи 24 часа без прекъсване с всички видове саламура.
Основни предимства:
- Електрохидравлична работа със сензорен дисплей.
- Увеличени работни цикли = по-голяма производителност.
- Устройство за избор на инжекционен процес: единична или двойна глава *
- Оптимизирано разделяне между главите за диференциално впръскване.
- Регулируема тендерираща глава за максимално извличане на протеини.
- Устройство за регулиране на налягането при впръскване чрез спрей ефект.
- Технология SPRAYPLUS® за оптимизиране на разпределението (опция).
- Система НАГОРЕ И НАДОЛУ за продукти с кожа (по избор).
- За инжектиране с кост (CR модели) / без кост.
- Лесно изваждане на иглите за контрол, почистване и хигиена.
- Напълно авангарден дизайн за оптимална хигиена и безопасност на храните.
За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.
Инжекционни точки | Инжектиране 25% | Инжектиране 45% | Инжектиране 70% | Инжектиране 100% | |
Movistick v4.0 120/3000 | 952 | 7000 кг/ч | 5800 кг/ч | 3000 кг/ч | – |
Movistick v4.0 3000 | 1904 | 7800 кг/ч | 6300 кг/ч | 3800 кг/ч | 3200 кг/ч |
Movistick v4.0 4000 | 1656 | 17000 кг/ч | 15000 кг/ч | 5000 кг/ч | – |
Movistick v4.0 4500 | 2024 | 9500 кг/ч | 8000 кг/ч | 5200 кг/ч | 4000 кг/ч |
Movistick v4.0 5500 | 3312 | 19500 кг/ч | 16000 кг/ч | 10000 кг/ч | 8000 кг/ч |
Movistick v4.0 120/3000 CR | 882 | 6000 кг/ч | 5000 кг/ч | 2800 кг/ч | – |
Movistick v4.0 3000 CR | 1764 | 7800 кг/ч | 5700 кг/ч | 3600 кг/ч | 3000 кг/ч |
Movistick v4.0 4000 CR | 2088 | 9500 кг/ч | 6700 кг/ч | 3600 кг/ч | – |
Movistick v4.0 4500 CR | 2436 | 10000 кг/ч | 7200 кг/ч | 4600 кг/ч | 3800 кг/ч |
Movistick v4.0 5500 CR | 4176 | – | 11000 кг/ч | 9000 кг/ч | 7000 кг/ч |
Movistick v4.0 7500 CR | 5328 | – | 22000 кг/ч | 18000 кг/ч | 13000 кг/ч |
AUVISTICK
Специално проектиран за инжектиране чрез спрей ефект на месо с кост/без кост (свинско, говеждо, птиче месо, цели птици).
Характеристики:
Специално разработен за инжектиране на месо с кост/без кост (свинско, говеждо, цели птици), инжекторите AUVISTICK осигуряват инжектиране на всякакъв вид саламура, с оптимално разпределение, без мъртви зони, минимална загуба на саламура (повишен рандеман) и при пълно зачитане на мускулната морфология и текстура на суровината.
Основни предимства:
- Автоматични програми, адаптивни към всички видове продукти
- Регулируемо инжектиране
- Автоматично филтриране на саламура
- Максимална лекота на монтаж/демонтаж, почистване и хигиена.
- Конвейерната лента лесно се разглобява за почистване
- Допълнителна удължена конвейерна лента в края на захранването, за да позволи ръчно поставяне на парчета месо
- Технологична опростеност на всички компоненти
- Минимална поддръжка
| Инжекционни точки |
Auvistick plus 130 | 910 |
Auvistick plus 130/6000 | 910 |
Auvistick plus 260 | 1820 |
Auvistick plus 260/6000 | 1820 |
Auvistick 360 | 2548 |
Auvistick 360/6000 | 2548 |
Auvistick 900 HP | 4914 |
Auvistick 900/6000 HP | 4914 |
За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.
MULTIPLUS
По-висока скорост на инжектиране и по-голяма производителност
Характеристики:
Новите инжектори MULTIPLUS се препоръчват специално за мариноване на нископрофилно прясно месо (пилешки части, бекон и др.), с широк набор от нови функции за оптимално спестяване на разходи и функционалност на линията за мариноване, осигуряващи по-голяма прецизност на инжектиране, по-малко загуба при изтичане (по-добро задържане), липса на следи от игли, както и най-високо качество и консистенция в крайния продукт.
MULTIPLUS e oборудван с глава за инжектиране с много висока плътност на иглите, управлявана от автоматично регулиращо устройство. Новият MULTIPLUS осигурява по-висока скорост на инжектиране и по-голяма производителност, включвайки лесно сменяема иглена пластина за инжектиране, сензор за ниво на месото за оптимална производителност и прецизност, със специален акцент върху ергономичната, хигиеничната и безопасна работа. MULTIPLUS също така включва нови възможности за управление и работа, които гарантират постоянно мариноване с несравнимо качество през целия ден.
Основни предимства:
- Лесно разглобяване на конвейерната лента за почистване.
- Допълнителна удължена конвейерна лента в края на захранването, за да позволи ръчно поставяне на парчета месо
- Опционални разделители на входните и изходните зони за улесняване на подравняването на частите.
- Резервоар за саламура с автоматичен филтър.
- Пълно използване на цялата саламура.
- Максимална лекота на поддръжка, почистване и хигиена.
За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.
BECON INJECTOR
Инжектиране чрез спрей ефект на бекон без кост за постигане на оптимален рандеман
Харектеристики:
BACON INJECTOR е оборудван с инжекционна глава с много висока плътност на иглите, управлявана от автоматично регулиращо устройство в областта на инжектиране. Опционална глава за тендериране, сглобена след инжекционната глава и хидравлично синхронизирана. Може да бъде снабден с различни видове тендериращи ножове. Допълнителен автоматичен самопочистващ се филтър, специално проектиран да работи 24 часа нон-стоп с всички видове саламура.
Основни предимства:
- Total 4.0 Connectivity: инжектиране при пълна проследяемост.
- Хибриден дизайн MULTIPLUS & MOVIPLUS: максимална прецизност на инжектиране.
- До 1936 точки на инжектиране: оптимално разпределение.
- Минимална загуба на изтичане: максимален рандеман.
- Супер висока производителност, ненадмината на пазара.
- Автоматично регулиране на налягането на главата: минимизиране на джобове със саламура.
- Вграден тендер (по избор): минимизиране на джобове със саламура.
- Изключително лесно изваждане на иглите за контрол, почистване и хигиена.
- Напълно авангарден дизайн за оптимална хигиена и безопасност на храните.
- Налични различни модели: за всякакви производствени нужди.
| Инжекционни точки | Инжектиране 20% |
Bacon Injector | 1936 | 20/22 парчета/минута |
За повече информация относно производствени капацитети и технически спецификации, моля да се свържете с нас на имейл: office@jvn.bg.